Vanuit de richtlijnen is het verplicht om de gereedschappen te registreren die gebruikt worden om metingen mee uit te voeren. Deze gereedschappen voeg je dus ook eerst toe aan Climatools via de "Gereedschap & Apparatuur module". 


1. Navigeer naar de "Gereedschap & Apparatuur" module.

2. Klik op toevoegen om een nieuw gereedschap te registreren.


3. Vul alle verplichte velden in, deze zijn aangegeven met een sterrtje (*).


Gereedschapsnummer: is een naam voor het gereedschap die je zelf mag verzinnen. Dit is de naam die je terug zal zien in de "Uitgifte" module en op de werkbon. Deze naam mag bestaan uit cijfers en letters maar let er dus op dat elk stuk gereedschap een unieke naam krijgt.


Type: dit is een keuzelijst die jezelf met opties kan uitbreiden door te beginnen met typen en dan de nieuwe optie op te slaan.



Serienummer: dit is een uniek nummer wat op het gereedschap staat.


Certificaatnummer: alle gereedschappen moeten ieder jaar gekalibreerd worden en zodra dat gebeurt is krijg je een Kalibratiecertificaat. Dat nummer kan je hier dus registreren.


Laatst gekeurd en inspectie interval: geef hier de datum van de laatste kalibratie en zet het inspectie interval op jaarlijks. Dit zorgt ervoor dat je in het overzicht meteen te zien krijgt welke kalibraties verlopen zijn.


4. Klik uiteindelijk op opslaan om het gereedschap toe te voegen.



Let op! Gereedschappen moeten eerst op naam van een monteur gezet worden via de "Uitgifte" module voordat ze aan een werkbon toegevoegd kunnen worden. Lees hier hoe je gereedschappen op naam van een monteur zet.