COP staat voor ‘Coefficient Of Performance’ en beschrijft het verwarm-rendement. De COP vertelt hoeveel kW energie het apparaat geeft voor elke kW energie dat het gebruikt; in dit geval de verhouding tussen hoeveel warmte het opwekt en de gebruikte elektriciteit. Vaak staat de COP vermeldt op de installatie, maar mocht je het zelf willen berekenen, dan kun je de geleverde warmte in watt delen door het elektriciteitsverbruik in watt.