EER staat voor “energy efficiency ratio” en beschrijft het koelrendement. De EER vertelt hoeveel kW energie het apparaat geeft voor elke kW energie dat het gebruikt; in dit geval de verhouding tussen hoeveel koeling het apparaat genereert en de gebruikte elektriciteit. Vaak staat dit vermeldt op de installatie. Mocht je het zelf willen berekenen, dan kun je de gegenereerde koeling in watt delen door het elektriciteitsverbruik in watt.