1. Navigeer naar de mutatie actie onder de module Koudemiddelen door op de 3 verticale streepjes te klikken linksboven in het scherm.

2. Controleer dat de cilinders die je wil muteren zijn toegewezen aan jouw naam. Deze zie je dan onder "Jouw cilinders" staan. Is dit nog niet gebeurt doe dat dan eerst (zie ook de FAQ over cilinders uit geven).

3. Selecteer welke soort mutatie je wilt uitvoeren. De werkwijze is voor alle 3 de soorten mutaties is hetzelfde.

4. Na het kiezen van de soort mutatie kies je uit welke cilinder/installatie er koudemiddel verwijdert wordt en aan welke cilinder/installatie er koudemiddel toegevoegd wordt.

Let erop zodra je een cilinder als bron geselecteerd hebt je alleen maar de installaties kan zien met hetzelfde koudemiddel. Wanneer je van een cilinder/installatie naar een cilinder muteert zie je wel alle cilinders ook met andere koudemiddelen. Muteer je hier vervolgens ook heen dan creëer je mix cilinders.

5. Klik vervolgens op start om de mutatie te beginnen. Selecteer de datum van de mutatie en wat de reden is van de mutatie. Kies je "Lekkage" als reden dan moet je een toelichting geven over de lekkage, voeg deze dan ook toe.

6. Klik op volgende om naar de volgende stap te gaan. Als je koudemiddel aan een installatie toevoegt of verwijderd dan moet je hier het circuit selecteren van de installatie waar de mutatie aan plaatsvind. Als je tussen cilinders muteert bestaat deze stap niet. Klik vervolgens op volgende.

7. Weeg hier de cilinder(s) voordat de mutatie plaatsvind en vul dit in. Als het gewicht afwijkt van de administratie moet hier een reden voor gegeven worden. Klik hierna op mutatie starten.

8. Weeg de cilinder(s) nogmaals na de mutatie en vul dit gewicht in. Klik op volgende om het overzicht te zien en controleer dit ook goed. Zodra je de mutatie afrond is het definitief en kan je de mutatie niet meer aanpassen! Als je zeker bent van de situatie kan je de Mutatie afronden en een nieuwe mutatie starten.

9. Voor mutaties van een cilinder naar een andere cilinder zie je geen circuit stap. Je moet hierbij ook beide cilinders voor de mutatie en na de mutatie wegen en invullen.