De Climatools integratie met Exact Online geeft je de mogelijkheid om CRM gegevens uit te wisselen tussen Climatools en Exact Online.

Er zijn een paar belangrijke punten om te weten voordat je goed gebruik kan maken van de integratie tussen Exact Online en Climatools.

  • De integratie werkt tussen de CRM van Exact Online en de CRM van Climatools. Alleen klantengegevens worden uitgewisseld.
  • De synchronisatie en acties die door deze integratie worden uitgevoerd, zijn definitief en kunnen niet ongedaan worden gemaakt.
  • Bij de eerste synchronisatie worden Exact ‘relaties’ (klanten, leveranciers, prospects, en suspects) van Exact Online naar Climatools gesynchroniseerd. Bestaande relaties en bedrijven in Climatools worden niet naar Exact gesynchroniseerd.
  • Alle ‘relaties’ (klanten, leveranciers, suspects, prospects) die je in Exact Online hebt opgeslagen worden in Climatools als “Bedrijf” opgeslagen. Dit omdat Exact Online geen verschil maakt tussen bedrijven of particulieren. Dus in Climatools zullen wij ook alle Exact ‘relaties’ als Bedrijven zien.
  • Na het aanzetten van de integratie worden nieuwe relaties en bedrijven die in Climatools zijn aangemaakt niet naar Exact gesynchroniseerd. Het is dus de bedoeling dat nieuwe relaties in Exact worden aangemaakt.
  • Bij de eerste synchronisatie is het mogelijk dat als je al gebruik maakt van de Climatools CRM dat er dubbele CRMgegevens in jouw Climatools omgeving kunnen komen te staan. Hier moet je dan de “Samenvoegen” functionaliteit binnen Climatools gebruiken om klanten samen te voegen.