De instellingen "Aantal dagen voor werkbon herhaal datum om werkbon aan te maken" en "Aantal dagen voor onderhoudsdatum om werkbon aan te maken" bepalen hoeveel dagen voor deze herhaal/onderhoudsdatum de werkbon automatisch wordt aangemaakt. Deze kun je aanpassen naar je eigen voorkeur maar hierbij moet je op een aantal zaken letten.



Het verminderen van het aantal dagen kan tot dubbele werkbonnen leiden als er al automatische werkbonnen een aantal dagen voor hun herhaal/onderhoudsdatum zijn aangemaakt voor installaties. 

Voorbeeld: het aantal dagen voor de automatische werkbon stond op 10 dagen en wordt verminderd naar 5 dagen.

Er is een onderhoudsmoment nodig op 20 maart. Dan maakt Climatools op 10 maart een werkbon aan dit is dus 10 dagen voor het onderhoudsmoment.

Als je dan op 12 maart het aantal dagen veranderd naar 5 dagen maakt Climatools nogmaals op 15 maart een werkbon aan en heb je dus een dubbele werkbon.

De oplossing hiervoor is de dubbele werkbon te verwijderen.

 


Het verhogen van het aantal dagen kan betekenen dat installaties met een volgende herhaal/onderhoudsdatum mogelijk niet een automatische werkbon krijgen en je deze zelf nog moet aanmaken. 

Voorbeeld: het aantal dagen voor de automatische werkbon stond op 5 dagen en wordt verhoogd naar 10 dagen.

Er is een onderhoudsmoment nodig op 20 maart. Dan maakt Climatools dus op 15 maart een werkbon aan dit is dus 5 dagen voor het onderhoudsmoment. 

Als je op 12 maart het aantal dagen veranderd hebt naar 10 dagen zou Climatools eigenlijk op 10 maart de werkbon aangemaakt moeten hebben maar dit gebeurt niet met terugwerkende kracht dus wordt er geen automatische werkbon aangemaakt.

De oplossing hiervoor is zelf goed in de gaten houden of er door je verhoging herhaal/onderhoudsmomenten overgeslagen worden en hier zelf werkbonnen voor aan te maken.