Wanneer je een kenplaat van een installatie via Climatools download staat hier een QR code op. Zodra iemand deze QR code scant kan er ingelogd worden als installateur of als eigenaar van de installatie. Als er is ingelogd zijn de installatie gegevens, logboek en werkgeschiedenis in te zien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de kenplaat kan maken, hoe je kan inloggen als monteur en hoe je kan inloggen als eigenaar via de QR code.

Hoe download ik een kenplaat?

Om een kenplaat te downloaden moet er eerst een installatie geregistreerd zijn in Climatools.  Zodra dit gebeurt is kan je de installatie openen en via Acties --> Download kenplaat de pdf downloaden en daarna printen.

Hoe log ik in als eigenaar?

Zodra de QR gescand word krijg je het onderstaande scherm te zien. Hier kan je klikken op Inloggen eigenaar om als klant de installatie in te zien. Er word dan gevraagd om een object serienummer in te vullen. Het is dus alleen mogelijk om als eigenaar in te loggen als er ook een object bij de installatie is bijgevoegd in Climatools. Het serienummer van dat object is nodig om in te kunnen loggen met de QR code.

Om een object toe te voegen aan een installatie in Climatools open je de installatie en navigeer je naar Objecten. Vul hier bijvoorbeeld de gegevens van een binnendeel in en sla deze op. Het serienummer wat je bij dit object hebt ingevuld kan de eigenaar dus als wachtwoord gebruiken om via de QR code in te loggen.

Hoe log ik in als installateur?

Zodra de QR gescand word krijg je het onderstaande scherm te zien. Hier kan je klikken op Inloggen installateur om als monteur in te loggen op jouw Climatools omgeving. Alleen accounts die actief zijn in de Climatools omgeving van deze installatie kunnen inloggen als installateur via de QR code.